FreewareAlle programma's hier weergegeven zijn gratis te gebruiken, freeware. Mogelijk ken je er een aantal nog niet en ben je blij dat je ze zometeen kent. Laat anderen weten over KoalaBear.nl!

CDBurnerXP


Gratis brand-programma. Nu ook in het Nederlands, door mij zelf vertaald!

Bezoek de website! Downloaden

Google Chrome


Een nieuwe browser van Google welke gemaakt is om snel te zijn met Javascript. Als onderliggende rendering wordt Webkit gebruikt, hiermee heeft Chrome meteen de beste ondersteuning in webstandaarden. :) Standaard heb je de mogelijkheid om pagina's in tabs te openen, klik met de middelste muisknop en de pagina opent in een nieuwe tab.

De versie die je hier kunt downloaden is die waar niets gevraagd wordt en je binnen een paar seconde afgerond is. Als je het nog niet geinstalleerd had dan krijg je nog een venster om het als standaardbrowser in te stellen.

Bezoek de website! Download

Google Earth


Je vakantieadres van te voren even screenen en bekijken? Dit kan makkelijk via Google Earth, een zeer mooi product van Google.

Bezoek de website! Downloaden

Paint.Net


Binnen korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig beeldbewerkingsprogramma. Heeft vele opties, wordt druk aan gewerkt en is gratis! Een lichte vervanger voor Photoshop. Het programma vereist is het Microsft .NET 3.5 SP1 Framework, welke sinds Vista standaard aanwezig is, en bij Windows XP met updates al geinstalleerd is.

Bezoek de website! Download Paint.NET Download .NET Framework

Audacity


Een mooi programma om audiobestanden te bewerken. Hiermee kun je o.a. ruis van opgenomen tapes of platen reduceren / weghalen!

Bezoek de website! Download

FFDShow (Beste codec pack)


Kun je een filmpje of muziekje niet afspelen? Download meteen FFDShow en het probleem is opgelost :). Een super goed en stabiel codec pack met ondersteuning voor zowat alles!

Bezoek de website! Downloaden

Microsoft Security Essentials (Virusscanner)


Een goede gratis virusscanner, ook updates. Ook prima in het Nederlands verkrijgbaar. Voor deze virusscanner heeft u een legale versie van Windows nodig.

Bezoek de website! Downloaden

Avira AntiVir (Virusscanner)


Een goede gratis virusscanner, ook updates. Jammer genoeg alleen in het Engels, maar dat moet denk ik niet zo'n groot probleem zijn.

Bezoek de website! Downloaden

Avast Free Antivirus (Virusscanner)


Een goede gratis virusscanner, ook updates. Ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Bezoek de website! Downloaden


Crap Cleaner


Makkelijk en snel alle onnodige en tijdelijke bestanden kunt verwijderen. Gebruik het zelf al een lange tijd met grote tevredenheid.

Bezoek de website! Downloaden

BatteryBar Lite


Een must voor elke laptop. Een mooi programma waarmee je in je taakbalk altijd snel kan zien hoelang je nog op de accu kan werken.

Bezoek de website! Downloaden

Recuva


Per ongeluk een bestand verwijderd? Recuva installeren, schijf scannen en terughalen. Het is verstandig bij het terughalen (recover-en) om de bestand op een andere partitie op te slaan en niet de partitie waar de bestand vandaan gehaald moeten worden. Anders worden de bestanden overschreven en kun je ze niet terughalen.

Tip: Zet bij Options... de opties Viev mode op Tree View, dan krijg je een boomstructuur ipv een partij onoverzichtelijke losse bestanden.

Bezoek de website! Downloaden

Alcohol 52%


Wist je dat er ook een gratis variant van Alcohol was? Deze kan prima virtuele CD/DVD stations maken, maar niet branden en dat je maar 6 ipv 31 virtuele stations kan maken.

Bezoek de website! Downloaden

Microsoft ICE


Een gratis programma van Microsoft om verschillende losse (overlappende) fotos te combineren tot een grote aan elkaar geplakte foto. Waar alle losse fotos dus nu in 1 foto zitten en op de overlappende delen aan elkaar gemaakt zijn. Dit hele proces is VOL-automatisch. Je sleept gewoon de losse fotos naar het programma (of opent ze in het programma) en ICE doet de rest. Best goede resultaten!

Bezoek de website!

WinX DVD Author


Een gratis programma om complete DVDs mee te maken. Kies wat filmpjes, maak er een menu bij en brand de DVD

Bezoek de website!

DVD Shrink


Een programma waarmee een dubbel-laags DVD verkleint kan worden tot een enkel-laags DVD zodat je 'm op standaard enkel-laags DVD's kan branden. Dit doe je door onder andere ondertiteling en geluid uit te vinken wat niet nodig is, daarnaast comprimeert DVD Shrink de film indien nodig.

Bezoek de website (alleen info)! Downloaden (kan alleen hier)

WinAMP


Gratis media player voor het afspelen van muziek en videobestanden. Samen met FFDShow een goede combinatie :)

Tip: Tijdens installatie kun je WinAMP Remote, WinAMP Werkbalk en eMusic dingen uitvinken als je wilt.

Bezoek de website! Downloaden

Smart Driver Backup


Je computer opnieuw installeren en de drivers backuppen? Simpel met Smart Driver Backup. Starten, drivers kiezen en binnen 1 minuut staan de drivers netjes in mappen ingedeeld! Beter kan niet!

Bezoek het forum! Downloaden

DriverGrabber


Een programma met zelfde functionaliteit als hierboven. Deze had ik eerst, maar Smart Driver Backup is sneller en je kunt zelf kiezen.

Bezoek het forum! Downloaden

ImgBurn


Makkelijk en snel alle bekende CD/DVD bestanden branden! Installeren, rechtermuisknop op bestand en kies voor "Burn with ImgBurn".

Bezoek de website! Downloaden

VisiPics


Heb je veel fotos / plaatjes, maar zitten daar ook (bijna) dubbele tussen? Dit programma zoekt fotos / plaatjes die op elkaar lijken. Selecteer de mappen waar je wil laten zoeken naar dubbele en druk op de groene pijl knop. Zeer simpel, zeer krachtig en ook zeer snel.

Bezoek de website! Downloaden

DVD Flick


Een videobestand omzetten naar DVD? Makkelijk met DVD Flick. Let op: Standaard staat de optie auto-fit aan, deze zorgt voor de beste kwaliteit. Hierdoor lijkt de DVD meteen vol, maar er wordt dus automatisch voor de beste kwaliteit gekozen. Voeg je dan nog een videobestand toe, dan wordt de kwaliteit automatisch bijgesteld.

Bezoek de website! Downloaden

Manycam


Je webcam in meerdere programmas tegelijk gebruiken? Simpel met ManyCam. Ook leuke effecten toevoegen kan allemaal! Standaard heb je een aantal effecten en dingetjes, gratis registreren (postcode/zipcode hoef je niet in te vullen) en je krijgt er een hoop meer bij. Programma is zo te zien druk in ontwikkeling :)

Bezoek de website! Downloaden


CuteWriter (PDF Printer)


Een makkelijke PDF printer, werkt goed. Alles wat je kan printen kun je hiermee om laten zetten naar PDF. Je krijgt er een virtuele printer bij, als je gaat printen, kies dan in het Print venster voor de CuteWriter printer.

Bezoek de website! Downloaden

Audiograbber


De liedjes van je CD's op de computer zetten? Dit kan makkelijk en snel met Audiograbber. Vergeet niet het vinkje bij de MP3 knop aan te klikken!

Bezoek de website! Downloaden

VLC Player


Krijg je een gedownload filmpje niet afgespeeld? Mis je een codec voor een filmpje? Een DVD bekijken? VLC Player heeft standaard bijna alle benodigde codecs beschikbaar om alles af te spelen!

Bezoek de website! Downloaden

Google Picasa


Een gratis programma van Google waarmee je makkelijk en snel al je digitale foto's kunt indexeren. Je kunt makkelijk door de foto's 'lopen', rode ogen verwijderen en andere acties uitvoeren. Via Picasa kunt u ook een Google Account maken, als je die gemaakt hebt heeft u beschikking over 1024 MB om fotos te uploaden. Dit zijn ongeveer 1000 fotos in het 1600x1200 formaat, de fotos worden automatisch verkleint (zelf kiezen) als ze geupload worden. Sinds kort zit er ook een soort gezichtherkenning in, waaraan je zelf namen van personen kan hangen.

Bezoek de website!

Seterra


Leuk en makkelijk je topografieknobbel vergroten? Voor jong en oud!

Bezoek de website! Downloaden

Quicktime Alternatives


Zonder onzin en origineel Quicktime-programma toch gewoon Quicktime filmpjes bekijken in je eigen afspeelprogramma.

Bezoek de website! Downloaden

Real(Player) Alternatives


Zonder onzin en origineel RealPlayer-programma toch gewoon Real filmpjes bekijken in je eigen afspeelprogramma.

Bezoek de website! Downloaden